Press "Enter" to skip to content

Sportschool oefeningen voor thuis

Oefeningen om thuis te doen als je niet naar de sportschool wilt gaan.

Voor veel mensen is het een doorn in het oog, dat ze dan maar naar de sportschool moeten als ze bepaalde lichamelijke en fysieke kostenstijging willen laten zien. Maar met eenvoudige oefeningen is ook een sportschool niet nodig.

Waarom thuis sporten ?

– Geen afspraken, je kan wanneer je maar wil. Zelfs in het weekend. Bij de sportschool moet je vaak betalen, en tussendoor kun je niet binnenkomen.

-Thuis sporten is gratis en gemakkelijk

Overgewicht is erg gevaarlijk voor de gezondheid. Het risico op hartaanvallen, beroertes, diabetes, hoge bloeddruk en nog veel meer is groot. Thuis sporten is op dit moment de beste manier om bepaalde lichamelijke problemen te voorkomen of zelfs genezen.

Twee oefeningen om thuis te doen voor een goede lichaamsconditie.

1) Ademhalingsoefeningen

Ademen is heel belangrijk als je sport. Je moet eerst alle zuurstof opnemen die je nodig hebt en daarna nog de uitzetting van de lucht te verhogen. De beste oefening voor de ademhaling is om je armen boven het hoofd uit te strekken en lucht inademen, dan diep door zijn middenrif naar beneden laten gaan, terwijl het uitademen altijd vanuit de borstkas moet worden verricht.

– Adem in en strek je armen boven je hoofd, ontspan voor de klas wat langer, adem uit en laat ze slap hangen.

– Gebruik van allerlei ademhalingsoefeningen die je geregeld kunt gebruiken als onderdeel van de oefening.

2) Trekken houdingen voor de rug en spieren

Dit is een goede oefening om met lage matras te doen voor een goede houding en rug, maar ook andere spieren van het lichaam kan inzetten.

– Blijf op je rug liggen met je armen op zijn rug gestrekt. Sta rustig op de lage matras, en laat de armen los hangen.

– Trek je armen en benen, naar achter met gestrekte rug te blijven liggen, zodat ze in een recht vlak zijn. Doe dit snel drie keer op en neer.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *